Tips og tricks

- og alle de praktiske informationer


GODE RÅD VED BØRNEFOTOGRAFERINGER


”Fotografen kommer, så nu skal du huske at smile".

”Aaaappelsiiin!”

”Kig nu hen på fotografen lille skat.”


Lyder det bekendt? Selvom det er velment, vil børnenes naturlige mistro ofte få dem til at virke tilbageholdende, når jeg bliver omtalt som ”Fotografen”. Hvis I derimod omtaler mig som Simone, er det nemmere for mig at indgå i en lige relation og leg med børnene, og gøre dem trygge ved min tilstedeværelse.


Forberedelse

Forbered gerne børnene på at jeg kommer. Sig, at vi skal lege og mens vi leger vil jeg tage nogle billeder. Ofte har børnene selv nogle gode ideer til ting de gerne vil vise frem, eller have taget billeder af, og det er kun godt!


Variation er med til at skabe naturlige billeder, og børnenes indflydelse ses ofte i det endelige resultat.PÅKLÆDNING


Vælg tøj i neutrale og dæmpede farver, og undgå vilde mønstre, print og logoer. Vælg gerne tøj i samme nuancer til hele familien, da det er med til at skabe ro i billedet. Er det koldt på dagen for jeres fotografering, så vælg gerne lag-på-lag frem for store vinterjakker, som man let forsvinder i. Hav evt. en tyk jakke med, som kan tages på, når vi ind imellem holder en lille pause.


Er der børn med til fotograferingen, så hav gerne et sæt ekstra tøj med – det sker at de bliver beskidte mens vi leger og tager billeder.


Påklædning og håropsætning er kundens ansvar, og evt. tydelige logoe, hår på afveje el. lign. kan ikke forventes fjernet i efterbehandlingen.


ON LOCATION


Ved udendørs fotograferinger er vi afhængige af vejret. Jeg forsøger så vidt muligt at være i kontakt med jer i dagene op til fotograferingen, særligt hvis der er udsigt til dårligt vejr. Ved meget dårligt vejr aftaler vi en ny tid.


Valg af location

Måske er der nogen steder hvor I kommer meget, som kunne have særlig betydning? En skov i nærheden eller en park hvor i ofte fodrer ænder.


Andre vælger også ud fra farver, fx ved strand hvis man ved at man gerne vil gå efter sand/blå osv.

Jeg hjælper gerne med valget af location så jeres billeder får det udtryk I drømmer om.

LIFESTYLE


Skal fotograferingen foregå i hjemmet, og er det vigtigt for dig at der er ryddet op, så gør det inden jeg kommer.


Jeg flytter muligvis på en ting eller to under fotograferingen, men da jeg ikke fjerner uønskede objekter i efterbehandlingen, så vær opmærksom på dette både før og under fotograferingen.


Heldigvis må det gerne kunne ses på billederne, at de er taget i jeres hjem og ikke i et studie, så vær ikke nervøs hvis ikke alting skinner når jeg kommer.

NYFØDTE


De første øjeblikke af en babys liv er noget helt særligt, hvadenten det er jeres første eller måske fjerde barn. Denne type fotografering er ikke som en typisk nyfødtfotografering – jeg bevæger mig mellem at være en flue på væggen, der fanger de særlige øjeblikke i jeres hjem, og at guide jer til små naturlige poseringer, der fremmer nærheden og intimiteten på billederne.


Nyfødte sætter deres helt egen dagsorden, derfor sørger jeg for tid og ro til både amning og bleskift undervejs.


Jeg medbringer nogle enkelte tæpper i neutrale farver vi kan bruge, men benytter mig ikke af andre rekvisitter. Har I selv nogle tæpper eller andre ting med affektionsværdi, som I gerne vil have med på billederne, er det selvfølgelig muligt.


Book tid til jeres nyfødtfotografering så tidligt som muligt i graviditeten, det giver mig mulighed for at reservere nogle datoer omkring terminsdatoen.

Da fotograferingen skal foregå inden barnet er 14 dage, er det vigtigt, at I giver besked umiddelbart efter fødslen.

fotografsimoneklug

FOKUS PÅ DET DER BETYDER MESTMINDER FOR LIVET


Portrætfotograf med øje for naturlighed og nærvær.

Med mig som fotograf skal vi have det sjovt - men først og fremmest skal vi skabe minder for livet!